Nema zaintersovanih za kupovinu poslovnih prostora i parcela bivšeg Brodogradilišta Bijela

 Nema zaintersovanih za kupovinu poslovnih prostora i parcela bivšeg Brodogradilišta Bijela

Foto: investitor.me

Na posljednji,13. poziv stečajne uprave bivšeg Jadranskog brodogradilišta Bijela za prodaju preostalog dijela imovine nije bilo zainteresovanih kupaca, iako je cijena ponuđene imovine bila umanjena 10% u odnosu na prethodni tender. Otvaranje ponuda za prodaju 3,4 miliona eura procijenjene vrijednosti preostale imovine održano je u petak, 26. februara u Privrednom sudu u Podgorici.

Prema riječima stečajnog upravnika, Žarka Ostojića, opšta situacija usporila je namjere potencijalnih kupaca, pa su odustali i oni koji su imali namjeru da učestvuju na tenderu, jer su ljudi opravdano u strahu:

„U suštini, kao postupak, ovo je dobra priča jer fali sredstava da se svi isplate i ostaće višak imovine, to je definitvno. Do sada je isplaćeno nešto preko 22 miliona eura potraživanja i potrebno je još nekih 800 hiljada eura da se svi povjerioci isplate. Do sada su namireni povjerioci I, II i oko 90% III isplatnog reda“, podsjetio je Ostojić za Radio Jadran.

On je dodao da će preostala imovina ponovo biti ponuđena na novom tenderu, najvjerovatnije po istoj cijeni ili malo nižoj cijeni, jer ipak ne želi da se imovina obezvrijedi kroz česte tenderske postupke.

Podsjetićemo da su posljednjim tenderom na prodaju ponuđeni poslovni prostori, ukupne površine hiljadu metara kvadratnih, sa kancelarijskim namještajem, po cijeni od 859,7 hiljada eura, više katastarskih parcela različitih površina, od neplodnog zemljišta preko livada i šuma, po cijenama od 44,3 hiljade do 725,1 hiljadu EUR.

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još