Nasilje u porodici: Roditelji u pritvoru, djeca u prihvatilištu u Bijeloj

 Nasilje u porodici: Roditelji u pritvoru, djeca u prihvatilištu u Bijeloj

Foto: FOS media

Četvoro maloljetne djece iz Bara smješteni su u prihvatilište dječijeg Doma bez roditeljskog staranja „Mladost“ u Bijeloj. Djeca, najmlađe tri, a najstarije 15 godina, duži period žive u disfuncionalnoj porodici. Roditelji su u Spužu, a određen im je pritvor do 30 dana, potvrđeno je za Portal Bar.

Foto: FOS media

Nakon nasilja u porodici koje je prijavio suprug-žrtva u posljednjem slučaju, uhapšeni su oboje supružnika, a nadležne institucije trenutno su djecu smjestili u prihvatilište u Bijeloj.

„Postupajući sudija za istagu je odredio pritvor za oboje u trajanju do 30 dana“, kazala je PR Osnovnog suda u Baru sudija Tamara Spasojević.

U Centru za socijalni rad Bar portal Bar saznaje da su djeca u prihvatilištu, te da je to bilo „iznuđeno rješenje“.

„Duže vremena djeca su bila prepuštena sama sebi, zanemarivana od strane roditelja koji su u
konfliktnim odnosima koji dugo traju. Iznuđeno je bilo da djecu smjestimo u prihvatilište u Bijeloj. U ovom trenutku to je najbolje riješenje. Dugoročno, smatramo da bi riješenje bilo djecu smjestiti u hraniteljsku porodicu, ali nije poželjno ni razdvajati ih“, kazao je direktor Centra za socijalni rad Slobodan Đonović, dodajući da od izvještaja stručnih timova zavisi da li će djeca biti smještena u Dom za nezbrinutu djecu „Mladost“ u Bijeloj.

Nasilje u ovoj porodici nije se dogodilo prvi put.

Naizmjenično su supružnici, on Baranin, ona iz Srbije, bili u „ulozi“ nasilnika i žrtve, a djeca svjedoci nemilih scena brutalnosti.

Prije nekoliko dana u Baru u porodičnoj drami, žena je letvom supruga udarila po glavi.

Šta je prethodilo tome pa su oboje uhapšeni utvrdiće se tokom istrage. I jedno, i drugo, zbog nasilja u porodici poznati su i policiji,i nadležnim tužiocima i sudijama.

Za sve vrijeme njihovog zajedničkog života koji traje posljednjih četiri – pet godina, najstarije dijete najčešće je brinulo o mlađoj braći i sestrama.

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još