Narednih dana dodjela prvih vaučera „1000 plus“

 Narednih dana dodjela prvih vaučera „1000 plus“

Projektni odbor Projekta „1000 plus“ tokom prethodnog perioda obavio je detaljan pregled dostavljene dokumentacije za 772 domaćinstva, odnosno 1880 građana. Proces pregleda dokumentacije i formiranja liste prioritetnih lica, trajao je duže zbog pandemije COVID 19. Naime, ne samo što je bio usporen rad usljed raznih, opravdanih, mjera, već i zbog toga što je određen broj članova Projektnog odbora bio ili se trenutno nalazi u izolaciji. Takođe, podnijet je značajan broj nepotpunih zahtjeva te je od podnosilaca tražena dopuna dokumentacije. Kako Uprava za katastar i državnu imovinu vrši provjeru podataka svih podnosioca zahtjeva i članova njihovih domaćinstava, i za to je bilo potrebno određeno vrijemem saopštio je predsjendik Projektnog odbora, Marko Čanović:

-Uprkos svemu, uspjeli smo da održimo kontinuitet i privedemo kraju pregled dokumentacije. Tokom naredne nedelje biće utvrđena lista i organizovana dodjela vaučera prioritetnim licima u koje spadaju: samohrani roditelji, odnosno staratelji, lica sa invaliditetom, porodična domaćinstva čiji je član lice sa invaliditetom, porodična domaćinstva sa djecom sa smetnjama u razvoju, mladi koji su bili djeca bez roditeljskog staranja, zaposleni u ustanovama koje obavljaju zdravstvenu djelatnost u javnom sektoru i žrtve nasilja u porodici- ističe Čanović.

Kao i u prethodnim fazama ovog projketa, posebna pažnja je posvećena prioritetnoj ciljnoj grupi. Ukupno je do sada 191 porodično domaćinstvo iz ove kategorije riješilo stambeno pitanje.

-Naročito nas ohrabruje to što imamo veliki broj prijavljenih iz kategorije prioriteta i u ovoj fazi projekta, te ćemo i dalje nastojati da unapređujemo uslove ovog projekta. Prema preliminarnim podacima biće dodijeljeno oko 200 vaučera prioritetnim licima- naglašava on.

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još