Naoružajte se strpljenjem – kolone vozila na ulazu u grad. Na graničnim prelazima padaju rekordi

 Naoružajte se strpljenjem – kolone vozila na ulazu u grad. Na graničnim prelazima padaju rekordi

Foto: Portal Novi

Da je frekvencija vozila pojačana, jasno ovih dana govore kolone pri ulasku u grad. Na kružnom toku u Meljinama vozi se otežano, dok su na ulazu u grad, iz pravca Meljina, zauzete obadvije trake te dolazi do zagušenja.

Slika je to poznata skoro svake sezone, a na to je, kako kaže, bio spreman Bojan iz Beograda koji u Herceg Novi dolazi preko BiH, odnosno GP Sitnica.

„Spremili smo se na ovo jer smo preko interneta pre par dana videli da su gužve na prelazima i da se dosta čeka. Umorni smo svi ali šta ćemo, protiv toga se ne može.“

On ističe da su ga više iznenadile gužve na ulazu u grad.

„Najgore je kad si nadomak cilja a nikad da stigneš. Baš nas je sve iznervirala ova gnjavaža posle kružnog toka. Po mojoj oceni, mislim da smo mileli skoro pola sata.“ – kaže naš sagovornik.

Gužve nisu toliko ni iznenađujuće ako se pogledaju podaci sa graničnih prelaza.

Naime, za 25 dana jula, na graničnom prelazu Sitnica, zabilježena su 189.324 putnika što je za 10% više nego rekordne 2019. godine, odnosno 60.057 vozila, što je porast za 22%. Samo u subotu na ovom prelazu registrovano je 12.168 putnika i 3.475 vozila, dok je u nedelju bilo 13.358 putnika i 3 791 vozila.

Kada je u pitanju granični prelaz Debeli brijeg, ove subote ga je prešlo oko 13.000 putnika. tj. 4.096 vozila, dok je u nedjelju registrovano 13.058 putnika i 3.744 vozila.

Na Kobili je registrovano u subotu 2.600 putnika i 955 vozila, a u nedelju 2.612 putnika i 922 vozila.

Gužve u sezoni dobro su poznate iz sezone u sezonu, jedino što vozačima preostaje je naoružavanje strpljenjem i oprez.

Iako mnoge mještane takođe nerviraju, ipak su glasnik dobre sezone, a to nam svakako treba.

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još