Nagrađeni novski đaci na likovnom konkursu CDPR

 Nagrađeni novski đaci na likovnom konkursu CDPR

Crnogorsko društvo za borbu protiv raka (CDPR) u saradnji sa JU Dječji savez Podgorica, organizovalo je jubilarni dvadeseti nagradni Konkurs za likovne i literarne radove za učenike osnovnih škola u Crnoj Gori povodom Svjetskog dana borbe protiv pušenja – 31.maja. Tema konkursa, koji je bio otvoren za učenike od četvrtog do devetog razreda osnovnih škola u Crnoj Gori od 20. marta do 30. aprila bila je „Slika svijeta je ljepša bez cigareta”.

Pohvale na likovnom konkursu zavrijedili su, između ostalih, učenica osmog razreda OŠ „Orjenski bataljon” iz Bijele Katarina Krivokapić i učenik osmog razreda OŠ „Dašo Pavičić” Mihael Čerkasov.

Drugu nagradu na literarnom konkursu dobila je učenica osmog razreda OŠ „Ilija Kišić” iz Zelenike. Pohvalu je dobio učenik OŠ „Ilija Kišić” iz Zelenike Ivan Manin.

Na konkurs je pristigao veliki broj radova, možda i najviše do sada, osobito likovnih, učenika/ca iz mnogih osnovnih škola u Crnoj Gori, saopštavaju iz CDPR:

„Ove godine desio se i jedan pozitivan presedan, a to je veliki broj literarnih radova, od kojih je čak i iz podgoričkih osnovnih škola pristigao pristojan broj za razliku od npr prije dvije godine, kad nije stigao nijedan“, navode u CDPRu.

Prvu nagradu žiri je dodijelio Jovanu Žižiću, učeniku sedmog razreda OŠ „Mileva Lajović Lalatović” iz Nikšića, dok je drugu nagradu dobila Jelena Marković učenica sedmog razreda OŠ „Pavle Rovinski” iz Podgorice. Treću nagradu su zaslužili Andrej Nikolić učenik sedmog razreda OŠ „Drago Milović” iz Tivta i Isidora Obradović učenica devetog razreda OŠ „Dušan Obradović” sa Žabljaka.

Pohvale su dobili: Aleksa Peter učenik četvrtog razreda OŠ „Živko Džuver” iz Pljevalja,  Andrija Mrvošević učenik sedmog razredaOŠ „Mileva Lajović Lalatović” iz Nikšića, Lana Bulatović učenica devetog razreda OŠ „Pavle Rovinski” iz Podgorice, Nevena Ralević učenica devetog razreda OŠ „Vukašin Radunović” iz Berana, Balša Stanišić učenik šestog razreda OŠ „Mileva Lajović Lalatović” iz Nikšića, Anja Krivokapić učenica sedmog razreda OŠ „Veljko Drobnjaković” iz Risna i Isidora Ceković učenica sedmog razreda OŠ „Jugoslavija” iz Bara.

Pohvale za kvalitet radova na Konkursu za likovne radove zaslužile su: OŠ „Mileva Lajović Lalatović” iz Nikšića i OŠ „Vukašin Radunović” iz Berana, dok je Pohvalu za brojnost poslatih likovnih radova svojih učenika dobila OŠ „Drago Milović” iz Tivta.

Tročlani žiri za ocjenu prispjelih likovnih radova bio je u sastavu: akademska grafičarka mr Marija Kapisoda, akademska skulptorka dr Ivana Radovanović i sekretar CDPR-a Domagoj Žarković.

Najbolji literarni rad je sastav koji je napisao Kristijan Petrović učenik sedmog razreda OŠ „Njegoš” iz Kotora. Treću nagradu zaslužila Julija Golubović učenica devetog razreda OŠ „Donja Ržanica” iz Berana.

Žiri za literarne radove bio je u sastavu: Sanja Vojinović, Željka Prelević i Mersiha Sijarić, profesorke crnogorskog, srpskog, bosanskog i hrvatskog jezika i književnosti.

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još