Na portalu covidodgovor.me svi odgovori na jednom mjestu za prosvjetare, đake i roditelje

 Na portalu covidodgovor.me svi odgovori na jednom mjestu za prosvjetare, đake i roditelje

Sve informacije o obrazovnom procesu prosvjetni radnici, učenici i roditelji od ponedjeljka mogu naći na posebnoj stranici portala covidodgovor.me, saopšteno je iz Vlade.

Na toj web stranici se nalaze informacije u vezi sa organizacijom rada u vaspitno-obrazovnim ustanovama, što bi trebalo da olakša praćenje epidemioloških mjera i promjena koje se, u skladu sa tim, dešavaju u sistemu javnog i privatnog obrazovanja.

Na stranici posvećenoj obrazovanju mogu se naći informacije o radu javnih i privatnih obrazovno vaspitnih ustanova, o radu obrazovno-vaspitnih ustanova u toku epidemije virusa COVID-19, onlajn nastavi i projektu UčiDoma, predškolskom i obrazovanju učenika s posebnim obrazovnim potrebama u toku epidemije, navode iz Vlade.

Kako dodaju, mogu se naći i informacije na teme srednja škola tokom epidemije COVID -19, visoko obrazovanje, pravo na plaćeno odsustvo sa rada, preporuke za prevenciju i suzbijanje širenja virusa COVID-19 u obrazovno-vaspitnim ustanovama i najčesća pitanja.

Osim toga na sajtu www.covidodgovor.me mogu se pronaći i najnovije informacije o svim epidemiološkim mjerama i aktivnostima zdravstvenih institucija u borbi protiv epidemije koronavirusa.

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još