Na pomolu kupovina dijela zemljišta bivšeg Brodogradilišta

 Na pomolu kupovina  dijela zemljišta bivšeg Brodogradilišta

Foto: investitor.me

Stečajni upravnik Jadranskog brodogradilišta Žarko Ostojić pokrenuo je postupak za prodaju neposrednom pogodbom 3,5 hiljada kvadrata zemljišta Nenadu Lazoviću iz Bijele koji je za tu imovinu ponudio 457,6 hiljada eura.

Riječ je parcelama u Bijeloj od kojih su 3,4 hiljade kvadrata livade prve klase, a sto kvadrata neplodno zemljište. U odluci Ostojića se navodi da je od bankrota Brodogradilišta 2015, sproveo 13 javnih postupaka prodaje, ali da nije bilo interesovanja za ovu imovinu. Lazović je prije deset dana dostavio ponudu, na koju je odbor povjerilaca Jadranskog brodogradilišta dao saglasnost, piše Pobjeda.

-Ukoliko u zakonom propisanim rokovima niko od povjerilaca ili zainteresovanih lica ne podnese osnovan prigovor na predloženu prodaju postupkom neposredne pogodbe, stečajni upravnik će pred sudom sačiniti poseban zapisnik 7. maja u 11 časova te donijeti posebnu odluku o prodaji na bazi koje će se zaključiti poseban ugovor o kupoprodaji označene imovine stečajnog dužnika – navodi se u odluci Ostojića.

Lazović ima obavezu da u roku od osam dana položi depozit od deset odsto ponuđene cijene kao garanciju date ponude.

Izvor: Pobjeda

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još