Morska voda na 15 lokacija odlična

 Morska voda na 15 lokacija odlična

Rezultati analize kvaliteta morske vode za 110 lokacija, koju je Institut za biologiju mora sproveo u periodu od 22. do 26. juna ove godine, pokazali su da je na 77,3% lokacija morska voda bila odličnog kvaliteta, na 17,3% lokacija dobrog, na 3,6% lokacija zadovoljavajućeg , dok je na 1,8% lokacija voda bila lošeg kvaliteta. Ovakvi rezultati pokazuju da je morska voda na većini crnogorskih kupališta sanitarno ispravna, te bezbjedna za kupanje i rekreaciju, saopšteno je iz Morskog dobra.

U Herceg Novom uzorkovana je voda na ukupno 21 lokaciji, od čega je na njih 15 ona bila odličnog, na 4 dobrog, a na 2 zadovoljavajućeg kvaliteta. Dobrog kvaliteta je u Njivicama, Kumboru, Đenovićima i na Rosama, a zadovoljavajućeg kvaliteta Blatna plaza i plaza ispod nekadašnjeg hotela Tamaris.

Javno preduzeće je obavijestilo nadležne inspekcijske organe o stanju kvaliteta vode na ovim lokacijama, i zatražilo hitnu inspkecijsku kontrolu predmetnih lokacija. Na kupalištima u okviru ovih lokacija istaknuta je crvena zastavica, kao simbol zabrane kupanja na istima. Nakon dobijenih podataka Institut za biologiju mora je nastavio uzimanje uzoraka morske vode sa ovih lokacija, a o rezultatima odrađenih analiza ćemo naknadno obavijestiti javnost.

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još