Milatović: Subvencije za privredu i u decembru, radimo na novom paketu mjera

 Milatović: Subvencije za privredu i u decembru, radimo na novom paketu mjera

Foto: Vlada Crne Gore

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović saopštio je na pres konferenciji da je Vlada Crne Gore na današnjoj sjednici donijela odluku da, pratići razvoj epidemiološke situacije u zemlji, produži subvencionisanje zarada u privrednom sektoru i za decembar.

„To se odnosi na sektor turizma, ugostiteljstva, javnog prevoza putnika u drumskom saobraćaju, izvođačke umjetnosti i stvaralaštva, predškolske aktivnosti i brige o djeci i druge uslužne djelatnosti i organizacije događaja čije je održavanje zabranjeno“, rekao je Milatović na konferenciji za medije.

„Novina je da se subvencije uvode i za privredna društva i preduzetznike koji pružaju usluge u djelatnostima vezanim za aktivnostiu teretanama, fitnes centrima, sportskim salama za rekreaciju i drugim zatvorenim objektima ovog tipa i dječijim igraonicama u visini od 50 procenata bruto minimalne zarade“, naveo je on.

On je istakao da Radna grupa u okviru Ministarstvu ekonomskog razvoja intenzivno radi na osmišljavanju novog paketa mjera podrške, koji će važiti za prvi kvartal naredne godine

„Izaći ćemo i sa nefinansijskim mjerama podrške privredi“, poručio je Milatović.

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još