Materijalna pomoć Opštine Herceg Novi u susret praznicima za 300 novskih porodica

 Materijalna pomoć Opštine Herceg Novi u susret praznicima za 300 novskih porodica

Foto: Milan Dobrilovic

Godinu na izmaku obilježile su posljedice izazvane pandemijom korona virusa, a prije svega udar na životni standard naših sugrađana. Nezaposlenost je drastično porasla, ljudi su ostali bez poslova, turističke sezone nije bilo i sve to je znatno uticalo na porast siromaštva. Suvišno je govoriti o teškoj situaciji u kojoj su se našli podstanari i porodice koje su ostale bez stalnih izvora prihoda.

Foto: PR služba

Kako je kazala potpredsjednica Opštine Herceg Novi Vesna Samardžić, sve je više građana koji se lokalnoj upravi obraćaju za pomoć. Osim zahtjeva za jednokratnu novčanu pomoć, sve su češći zahtjevi za pomoć u nabavci drva, poboljšanju uslova stanovanja, tj.sanacije objekata stanovanja, najčešće krovova, kao i za izmirenje računa za električnu energiju i komunalne usluge. Sekretarijat za lokalnu samoupravu, na čijem je čelu Samardžić, je dobio preko 360 ovakvih zahtjeva, što je za 20% više u odnosu na prethodnu godinu, saopšteno je iz lokalne uprave.

Prema njenim riječima, u susret novogodišnjim i božićnim praznicima, pokrenuta je akcija nabavke poklon-paketa hrane u vidu osnovnih životnih namirnica za porodice u teškoj materijalnoj situaciji.

-Tim povodom smo se obratili privrednicima Herceg Novog, kao i određenim kompanijama koje ovdje imaju poslovnice. Uputili smo im apel da ulestvuju u ovoj akciji i da, u granicama svojih mogućnosti, doniraju novčana sredstva, uplatom na ž.r. 520-4372-54 ili obezbijede donacije u osnovnim životnim namirnicama. Na ovaj način smatramo da zajednički možemo obezbijediti dovoljne količine hrane, suhomesnatih proizvoda i sredstava za higijenu za 300 porodica koje su lošijeg materijalno stanja. Donacije su već počele da pristižu, pa koristim priliku da se od srca zahvalim svim privrednicima na ovom lijepom gestu i predusretljivosti sa njihove strane. Tokom ove sedmice ćemo podijeliti poklon pakete, a listu svih donatora ćemo javno objaviti, kazala je Samardžić.

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još