Maslinovo ulje „Oleum Olivarum“prva berba sa univerzitetskog kampusa

 Maslinovo ulje „Oleum Olivarum“prva berba sa univerzitetskog kampusa

Foto: Univerzitet Crne Gore

Iz Univerziteta Crne Gore saopštili su da je proizvedena prva serija brendiranog univerzitetskog maslinovog ulja Oleum Olivarum koje je dobijeno iz prve berbe maslina zasađenih na području kampusa Univerziteta Crne Gore. Nastalo spojem kvaliteta masline, stručnog i znalačkog upravljanja procesom proizvodnje.

Foto: Univerzitet Crne Gore

-Univerzitetsko maslinovo ulje dobijeno je postupkom hladnog cijeđenja neprskanih i ručno ubranih plodova maslina, u skladu sa ekološkim standardima limitirane proizvodnje i kontrolom kvaliteta koju je sprovedeo Biotehnički fakultet“, navode iz Univerziteta i kažu da će nastaviti da podstiču ispunjenje ciljeva u podizanju nivoa ekološke svijesti i kulture, investiranja u zdraviju budućnost Crne Gore, promocije društveno odgovornog ponašanja prema budućoj studentskoj i građanskoj populaciji, kao i njegovanja uloge i značaja organske proizvodnje, poručuju iz te visoko obrazovne institucije.

“Stabla maslina su od 2018. do 2020. godine, u okviru univerzitetskog kampusa u Podgorici, sadili visoki crnogorski zvaničnici, predstavnici diplomatskog kora u Crnoj Gori, predstavnici akademske i privredne zajednice, povodom raznih jubilarnih svečanosti, bilateralnih sastanaka i međunarodnih skupova, poput proslave 140 godina od međunarodnog priznanja Crne Gore na Berlinskom kongresu, proslave 45 godina od osnivanja Univerziteta Crne Gore i IV Rektorskog foruma Jugoistočne Evrope i Zapadnog Balkana”, ističu iz UCG-a.

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još