Kontrola motociklista: Od 136, sankcionisana 44 vozača

 Kontrola motociklista: Od 136, sankcionisana 44 vozača

Foto:kodex.me

Policija je tokom realizacije akcije Motocikl sprovedene 2. aprila, kontrolisala 136 vozača motocikala, a zbog počinjenih prekršaja sankcionisala 44 vozača, dok je u skladu sa zakonom iz saobraćaja isključeno njih 17.

Iz Uprave policije saopštavaju da je cilj akcije bio pojačana kontrola ove kategorije učesnika u saobraćaju, sa posebnim akcentom na kontrolu počinilaca najtežih saobraćajnih prekršaja, imajući u vidu da se prethodnih dana dogodilo više saobraćajnih nezgoda u kojima su učestvovali motociklisti.

„Najčešći prekršaji koji je registrovala saobraćajna policija bili su: upravljanje motociklom bez položenog vozačkog ispita ili odgovarajuće kategorije, upravljanje motociklom kojem je istekla važnost registracije, upravljanje motociklom bez zaštitne kacige i prekoračenje dozvoljene brzine“, ističu iz Uprave policije.

Policija je ponovo apelovala na vozače motocikla i ostale učesnike u saobraćaju, da ponašanje prilagode uslovima i stanju na putu, poštujući saobraćajne propise i time doprinesu svojoj i bezbjednosti ostalih učesnika u saobraćaju imajući u vidu da su motociklisti jedna od posebno ugroženih kategorija učesnika u saobraćaju a, kako saopštavaju, i u narednom periodu će, kako kroz preventive, tako i reperesivne aktivnosti i pojačane kontrole, nastojati da utiču na poštovanje zakona i ponašanje učesnika u saobraćaju, radi smanjenja broja saobraćajnih nezgoda sa najtežim posljedicama.

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još