Konkurs za stipendije studentima rudarstva i geologije

 Konkurs za stipendije studentima rudarstva i geologije

JU Zavod za geološka istraživanja Podgorica u saradnji sa Ministarstvom ekonomije Vlade Crne Gore i Privrednom komorom Crne Gore, raspisuje: KONKURS ZA DODJELU STIPENDIJA ZA STUDIJSKU 2020 / 2021. GODINU

Dodjeljuju 11 stipendija studentima osnovnih akademskih i master studija rudarstva i geologije, državljanima Crne Gore, i to:

  • 5 stipendija studentima prve godine osnovnih akademskih studija (3 stipendije iz oblasti rudarstva i 2 stipendije iz oblasti geologije) i
  • 6 stipendija studentima narednih godina osnovnih akademskih i master studija (4 stipendije iz oblasti rudarstva i 2 stipendije iz oblasti geologije).

USLOVI KONKURSA

Pravo na stipendiju mogu ostvariti redovni studenti prve i narednih godina osnovnih akademskih i master studija, koji su prvi put upisali semestar studijske 2020/2021. godine.

KRITERIJUMI

Ukoliko se za dodjelu stipendija prijavi više kandidata od broja predviđenog konkursom, prednost imaju kandidati koji imaju veću završnu ocjenu ostvarenu u srednjoj školi, odnosno kandidati viših godina studija i sa većom prosječnom ocjenom –  indeksom uspjeha u toku studija.

Ukoliko se prijavi nedovoljan broj kandidata, izvršiće se preraspodjela stipendija po grupama, na način da se mijenja prvobitno definisani omjer, s tim što broj opredjeljenih stipendija neće biti smanjen.

Rang lista kandidata koji su ostvarili pravo na stipendiju biće objavljena na internet stranicama JU Zavod za geološka istraživanja, Ministarstva ekonomije i Privredne komore, najkasnije do 30. novembra 2020. godine.

Kandidat ima pravo prigovora na rang listu u roku od osam dana od dana objavljivanja. Prigovor mora biti obrazložen, odnosno uz njega mora biti dostavljena odgovarajuća dokumentacija. Prigovor se dostavlja JU Zavod za geološka istraživanja.

Stipendija se odobrava za studijsku 2020/2021. godinu i isplaćuje se u 10 mjesečnih rata.  Visina stipendije na mjesečnom nivou iznosi 200,00 eura. Korisnik stipendije nije u obavezi vraćanja stipendije ukoliko mu davalac stipendije ne obezbijedi stručno osposobljavanje za lica sa stečenim visokim obrazovanjem.

Izvor i foto:Privredna komora Crne Gore

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još