Konkurs za idejno rješenje u istočnom podgrađu Starog grada

 Konkurs za idejno rješenje u istočnom podgrađu Starog grada

Foto:culture.co.me

Sekretarijat za prostorno planiranje i izgradnju Opštine Herceg Novi raspisao je nagradni konkurs sa fondom od 17.000 eura za urbanističko-arhitektonsko rješenje za izgradnju stambenog objekta u istočnom podgrađu Starog grada.
Za prvu nagradu opredjeljeno je pet hiljada eura, drugu tri hiljade, za treću hiljadu eura i za dva otkupa po 500 eura. Konkurs je otvoren do 1. marta 2021. godine.
U okviru stambenog objekta potrebno je predvidjeti i četiri stambene jedinice različite tipologije, tako da stanovi budu trosobni, eventualno četvorosobni, kao i po jedan dvosoban i jednosoban. Objekat mora da se uklapa u postojeći ambijent, uz očuvanje vizure istočnog dijela Starog grada. Iz Sekretarijata za prostorno planiranje i izgradnju kažu da će prvenstveno obratiti pažnju da li su ispunjeni svi urbanistički parametri, kao i konzervatorski uslovi, koji su sastavni dio konkursnog zadatka, posebno vodeći računa o tome kako je objekat uklopljen u ambijent, njegova racionalnost, funkcionalno rješenje, racionalnost konstrukcije, ekonomičnost.
Uz ovaj konkurs, otvoreni su i konkursi za izradu projekta turističkog naselja na Luštici i projekat izgradnje hotela u Zapadnom podgrađu. Iz resornog Sekretarijata kažu da je odziv dobar.

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još