Katić: Novom treba pomoć Ministarstva zdravlja. Medicinske ustanove na izmaku snaga

 Katić: Novom treba pomoć Ministarstva zdravlja. Medicinske ustanove na izmaku snaga

Opstina HN

Ministarki zdravlja Jeleni Borovinić Bojović se kao predsjednik Opštinskog tima za zaštitu i spasavanje Herceg Novi obratio prvi čovjek grada Stevan Katić, zatraživši pomoć zbog situacije sa koronavirusom.

U dopisu u koji je CdM imao uvid, Katić je ukazao na neophodnost hitnog postupanja jer su, kako je kazao, ustanove i medicinsko osoblje na izmaku snaga usljed širenja zaraze virusom korona.

“Dom zdravlja Heceg Novi funkcioniše otežano sa minimalnim brojem zaposlenih, o čemu nas je izvinestio direktor te ustanove dr Goran Komar. Kako bi bio nastavljen rad u centralnoj zgradi, najavili su da će biti primorani da ugase rad u ambulanti u Igalu”, naveo je Katić.

On se u dopisu osvrnuo i na sirtuaciju u OB Meljine.

Katić je u dopisu apelovao na Ministarstvo zdravlja da sagleda situaciju u ovim novskim zdravstvenim ustanovama i razmotri mogućnost slanja ispomoći u vidu ljudskih resursa.

On je napomenuo da Institut Simo Milošević ima svoj multidisciplinarni medicinski tim, a ustanova je trenutno zatvorena.

Zato je predložio da se razmisli o mogućnosti privremenog raspoređivanja medicinskih radnika i ljekara Instituta u OB Meljine i Dom zdravlja.

Izvor: CDM

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još