Katić: Nećemo dozvoliti propast Instituta i ugrožavanje egzistencije radnika

 Katić: Nećemo dozvoliti propast Instituta i ugrožavanje egzistencije radnika

Predsjednik Opštine Herceg Novi, Stevan Katić lično će se založiti za hitno rješavanje problema u kojima se nalazi Institut Dr Simo Milošević Igalo, radi očuvanja ustanove koja je brend grada i države, saopšteno je iz njegovog kabineta.

– Upoznati smo sa problemima poslovanja Instituta, prije svega činjenicom da su radnici treći mjesec bez zarada i da se odlaže otvaranje ovog važnog zdravstveno-turističkog centra. Lično ću se angažovati i založiti za očuvanje ugleda i reputacije jedine banje i jednog od najznačajnijih privrednih subjekata u Crnoj Gori- kazao je predsjednik Katić i naglasio da je tokom prethodnog perioda svakodnevno bio u komunikaciji sa Investiono-razvojnim fondom, Ministarstvom finansija i Vladom Crne Gore, sa kojima se radi na iznalaženju rješenja kako bi bio odobren kredit za namirenje plata i radove za otvaranje samog objekta.

On je napomenuo i da je već ostvarena dobra saradnja sa trenutnom v.d. direktoricom, dr Marinom Delić, koja je pokazala entuzijazam i volju da se u saradnji sa državom i lokalnom upravom prevaziđu aktuelni problemi.

-Svjesni smo ozbiljnosti situacije i da su ovo teški momenti za Institut i sve zaposlene, ali takođe uvjereni da će oni vrlo brzo biti prošlost, istakao je predsjednik, uz napomenu da je Institut tokom proteklih godina prošao i kroz teže situacije nego što je današnja, a koje se na različite načine odražavaju na sadašnje stanje u tom preduzeću-istakao je Katić.

On je dodao da je mnogo posla pred menadžmentom jer je dugačak spisak problema koje treba prevazići:

– Važno je da o budućnosti Instituta više u Vladi neće odlučivati oni koji su godinama svjesno i namjerno pokušavali da uruše njegov ugled i da ga kroz privatizaciju prodaju budzašto, kao što je urađeno sa još nekim firmama u Herceg Novom od kojih danas imamo samo ruševine. Na sreću, u tome nisu uspjeli. Kao i do sada, insistiramo na očuvanju Instituta Dr Simo Milošević i zaštiti prava brojnih radnika, i u saradnji sa novom Vladom radimo na iznalaženju odgovorne strategije budućeg poslovanja, kako bi novski gigant ostao svjetski priznato banjsko lječilište- poručio je predsjednik Katić.

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još