Još uvijek traje potraga za Kiarom. Gradonačelnik Kotora: Ne širite dezinformacije

 Još uvijek traje potraga za Kiarom. Gradonačelnik Kotora: Ne širite dezinformacije

Jutros je nastavljena intezivna potraga za osmogodišnjom djevojčicom Kjarom koja je nestala sinoć na području Kavača.

Kako navode iz Službe zaštite i spašavanja Kotor, veći dio ljudstva ove službe je na terenu, a za djevojčicom tragaju i brojni mještani, kao i profesionalni i dobrovoljni vatrogasci iz Tivta. Herecgnovska Službe je u potragu na terenu uključila psa trsgača. Pretraga se vrši i iz vazduha sa dva termo-drona.

Djevojčica govori engleski jezik, a ukoliko primijetite dijete slično opisu na fotografiji, kontaktirajte policiju na broj 122 ili vatrogasce na 123″.

Povodom pojave neprovjerenih informacija, javnosti se obratio Predsjednik opštine Kotor:

„Poštovane sugrađanke i sugrađani, Molim Vas da ne širimo neprovjerene i neistinite informacije putem društvenih mreža. U želji da se pomogne, nerijetko se na taj način odmogne. Sve, ali apsolutno sve službe, opštinske i državne, od vatrogasaca do policije, sa svim kapacitetima u ljudstvu i tehnici su od juče angažovane na potrazi.Potraga nije ni jednog minuta prekidana.Sve informacije ćete dobiti od opštinskog operativnog štaba.U nadi da ćemo uspješno završiti akcijiu, još jednom molba za sve da se uzdržimo od plasiranja neprovjerenih informacija.“ navodi Vladimir Jokić,predsjednik Opštine Kotor, na društvenim mrežama.

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još