Javna garaža dobija obrise – Mišljenja i dalje podijeljena

 Javna garaža dobija obrise – Mišljenja i dalje podijeljena

Foto: studiograd.me

Garaža na trgu Maršala Tita između zgrade Opštine i Pošte polako dobija finalni oblik. Iako je radova još puno već se može naslutiti konačan izgled i položaj. Tim povodom zanimalo nas je šta sada o garaži misle građani. Naime, i na samu ideju izgradnje a potom i na početku gradnje javnost je bila podijeljena. Jedni su podržavali, drugi pak snažno osporavali.

Da će podzemna garaža riješiti dio problema sa parkingom misli naša sagovornica Ana. „Kao vozač mogu reći napokon jer stvarno je parkiranje u Novom užasno od kad ja znam. Ako stvarno bude 200 mjesta kako su rekli onda mora bit nekog olakšanja.“

Foto: studiograd.me

Suprotnog mišljenja je Branko. „Ne sviđa mi se ovo ni malo. Estetski mi je nikakvo a kao vozač već 30 godina mislim da od rješenja neće bit ništa. Ja se bojim da će biti još gore. Kako će tu nabit 200 mjesta samo Bog zna. A onda kud će se ulazit? A pita li neko koliko će koštat tu parking?“ On je mišljenja da je problem sa parkiranjem ogroman i to niko ne spori ali kako kaže „Moralo se nać prihvatljivije rješenje. Valjda tome služe stručnjaci i naši i svjetski.“

„Bio sam skeptičan a ni sad baš nisam oduševljen ali ako se ovo pokaže dobro onda svaka čast. Samo da ne napapre cijene.“ – kratko poručuje naš sagovornik Dejan.

Iako je garaža definitivno bliska budućnost, građani su i dalje podijeljeni što se može čuti i u svakodnevnoj komunikaciji.

Foto: studiograd.me

Bilo kako bilo, sada ostaje da se nadamo da će objekat opravdati svoju namjenu a da li će pokazaće se več na proljeće. Naime, prema procjenama, ako sve bude teklo po planu, prva vozila parkiraće se već u martu ili aprilu.

Podsjetimo, sami centar i javna garaža zamišljeni su kao mješoviti centar, kojim će dominirati garaža uz trg i poslovne sadržaje. Garaža će zbog racionalne upotrebe prostora imati tri etaže sa polunivoima – dvije suterenske i prizemnu. Projekat je vrijedan oko 3.9 miliona eura.

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još