Izgradnja prve podzemne javne garaže u Herceg Novom biće završena u planiranom roku

 Izgradnja prve podzemne javne garaže u Herceg Novom biće završena u planiranom roku

Foto: Služba za informisanje Opštine Herceg Novi

Čelnici lokalne uprave i predstavnici kompanije „YU BRIV“ obišli su gradilište ispred zgrade Opštine Herceg Novi, na kojem se izvode završni grubi građevinski radovi na izgradnji podzemne garaže i trga. Predsjednik Opštine Stevan Katić zadovoljan je dinamikoom radova. Urađene su  četiri  podzemne etaže za budući parking prostor.

-Moram iskazati zadovoljstvo jer je izvođač radova ispoštovao sve rokove. Mislim da će Herceg Novi sa ovim zaista dobiti jednu pravu, prvu javnu garažu, što je zaista i nedostajalo. Sa ovim projektom ćemo riješiti pitanja parkinga u samom centru grada. Po revidovanom projektu, garaža će imati ukupno oko 200 parking mjesta, od kojih će 180 biti u samoj garaži, dok će 20-ak biti u neposrednoj okolini. Na taj način će se puno toga riješiti kada je u pitanju parkiranje, a građani dobro znaju da Herceg Novi već dugi niz godina kuburi sa ovim problemom, kazao je predsjednik nakon obilaska gradilišta.

Foto: Služba za informisanje Opštine Herceg Novi

Prema njegovim riječima, lokalna uprava očekuje da će do marta ili aprila naredne godine garaža biti stavljena u funkciju.

Za realizaciju tog projekta potpisan je ugovor  od 3,9 miliona eura, koji će biti otplaćivani narednih 5 godina. Odlukom lokalnog parlamenta, taj posao je prebačen na preduzeće ”Parking servis”, a predsjednik Katić naglašava da se radi o jednom od boljih ugovora koji je sklopljen u poslednje vrijeme – iz razloga što kad se počinjalo, Opština nije imala sredstava da projekat finansira tokom jedne budžetske godine.

Prema riječima tehničkog direktora kompanije ”YU BRIV” Dejana Đurovića, u odnosu na planiranu dinamiku radovi teku dobro, a tokom obilaska je kontatovano i ubrzanje radova za oko nekih mjesec dana.

-Završetak grubih građevinskih radova planiran je za kraj junara ili početak februara iduće godine, a sada je već sasvim izvjesno da će biti gotovi do kraja ove kalendarske godine, kazao je Đurović.

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još