Izbori HN:Za validnu izbornu listu najmanje 204 potpisa

 Izbori HN:Za validnu izbornu listu najmanje 204 potpisa

Politički akteri će za kampanju uoči lokalnih izbora u Herceg Novom 9. maja moći da utroše najviše 30.407 eura i 50 centi, objavljeno je na sajtu Agencije za sprječavanje korupcije.

Zakonom o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja je propisano da najviši dozvoljeni iznos ne smije preći iznos budžetskih sredstava koja se odvajaju za finansiranje troškova izborne kampanje, a koja su na nivou od 0,25% planiranog tekućeg budžeta opštine. Budžet Opštine Herceg Novi za tekuću godinu iznosi 12.1 milion eura.

Prema trenutno dostupnim podacima, Novska lista je za sada jedina dostavila ugovor o sredstvima koja će utrošiti za reklamiranje na bilbordima. Novska lista izdvojiće preko 9 hiljada eura sa PDVom za zakup reklamnih površina ( bilborda ) od 16.marta do 15.maja, plus usluge štampe i postavljanja. Ugovor o zakupu potpisan je sa danilovgradskom firmom Đoković doo, 16.marta. U susret izborima, ova partija otvorila je, pored one na Toploj, kancelariju i u Zelenici.

ASK će kontrolisati troškove političkih subjekata u kampanji, a posebno sredstva prikupljena iz javnih i privatnih izvora.

Za validnu izbornu listu najmanje 204 potpisa

Shodno Odluci Opštinske izborne komisije od 17.marta, izborna lista za izbor odbornika u SO Herceg Novi na predstojećim izborima može biti utvrđena ako je potpisima podrži najmanje 204 birača koji imaju prebivalište na području opštine Herceg Novi, navodi se u Odluci.

Novljani će na predstojećim izborima birati 35 umjesto dosadašnjih 34 odbornika za lokalni parlament. U birački spisak upisan je 25.521 birač.

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još