Incident u Igalu tokom auto litije

 Incident u Igalu tokom auto litije

Protiv službenika policije M.P, V.S. i I.R. biće podnijete prekršajne prijave zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru, pošto je u Igalu zokom autolitije došlo do incidenta i verbalnog sukoba. 

Iz policije su kazali da su službenik Uprave policije M.P. i V.S. izašli ispred ugostiteljskog objekta i udarali u vozila koja su se kretala kroz Igalo sa istaknutim trobojkama i crkvenim zastavama.

Policajac i V.S. su pokušali od oduzmu zatavu i tom prilikom je na vozilu slomljen prozor, a došlo je i do udesa. 

Takođe, u postupku je utvrđeno da je u narušavanju javnog reda i mira učestvovao i I.R.

„O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom koji se izjasnio da u navedenim radnjama nema elemenata krvičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti već da je riječ o krivičnom djelu uništenje i oštećenje tuđe stvari čije se gonjenje preduzima po privatnoj tužbi“, piše u saopštenju policije, ističući da su obezbjeđivali lice mjesta. 

Očevici kažu da su osobe iz vozila autolitija, provocirali M.P, V.S. i I.R koji su se u tom momentu našli na putu, pri čemu je M.P. revoltiran neprimjernim prozivkama, oteo barjak kojim su mahali prema njemu i pri tom razbio staklo na autu.

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još