Incident koji se desio u Igalu osudili iz OO SNP Herceg Novi

 Incident koji se desio u Igalu osudili iz OO SNP Herceg Novi

Povodom incidenta u Igalu saopštenjem se obratio Opštinski odbor Socijalističke narodne partije Herceg Novi.

– Imajući u vidu da je dotični, osim činjenice da je zaposlen u MUP-u, uz to i sekretar crnogorske pravoslavne crkve-Crkvene opštine Herceg Novi, to još više izaziva zgražavanje njegovim ponašanjem i današnjim postupkom. Pitamo se, kakav primjer daje ovaj službenik MUP-a i „vjerujuće biće“?

Uz dužno poštovanje prema ostalim službenim licima MUP-a koji savjesno, odgovorno i profesionalno obavljaju svoj posao, moramo da konstatujemo da je ovo kulminacija dugogodišnjeg stranačkog zapošljavanja od strane Demokratske partije socijalista kao jedinog kriterijuma za prijem u radni odnos.

Smatramo da za ovakvu osobu nema mjesta u državnoj upravi: lica koja obavljaju ovako značajnu dužnost ni na koji način ne bi smijeli da iskazuju pristranost ka bilo kom dijelu drustva koje štite, a kamoli da doprinose polarizaciji istog.

Nadamo se da će Uprava policije i Tužilaštvo, adekvatno istražiti i sankcionisati ovo (ne)dijelo kao i da će se ograditi i predvidjeti stroge kazne za svoje pripadnike koji budu na bilo koji način postupali nečasno prema građanima. Jer, njihova dužnost je da štite sve nas, a ako to nisu u stanju, onda ima dosta mladih i poštenih naših sugrađana, koji su voljni da rade – zaključuje se na kraju saopštenja.

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još