In memoriam: Melanija Meke Erdevički

 In memoriam: Melanija Meke Erdevički

U 80-toj godini života umrla je Melanija – Meke Erdevički (djevojački Andrić). Vijest o njenoj smrti u hercegnovskom PVK Jadran je primljena sa velikim bolom i tugom.

-Napustila nas je jedna od najboljih plivačica u istoriji kluba, poznata prsašica, državna rekorderka i reprezentativka velike Jugoslavije, članica čuvene Jadranove ženske štafete 4×100 mješovito.

Mekini i rezultati njenih drugarica su u to vrijeme, krajem 50-tih i početkom 60-tih godina prošlog vijeka bili nedostižni i one su dominirale na prostorima bivše Jugoslavije.

Bila je članica Jadranove plivačke ekipe koja je osvojila titulu prvaka Jugoslavije u Kranju 1959. godine. Uvijek skromna i nasmijana, zaljubljena u vodu i plivanje ostala je do posljednjih dana svog života. Svakodnevno jutarnje plivanje, ljeti u moru, zimi u bazenu, ispunjavalo je i činilo srećnom.

U njenom i našem Jadranu ostaje velika praznina, za plemenitom i primjernom osobom, vrhunskom plivačicom, počasnim članom kluba. Klub će njegovati uspomene i sjećanja na izuzetnu plivačicu i izražava veliku zahvalnost za sve što je učinila, a učinila je mnogo za naš Jadran – saopštili su iz uprave PVK Jadran.

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još