Humanitarna Uskršnja korpa – uprkos slabom odzivu, pomoć za 30 porodica

 Humanitarna Uskršnja korpa – uprkos slabom odzivu, pomoć za 30 porodica

Uskrs

Humanitarna Uskršnja korpa, koja je u organizaciji Volonterskog Centra Herceg Novi i Novske humanitarke Zorice Drakulić Vidaković, organizovana protekle sedmice od 28 do 30. aprila, uprkos slabijem odzivu građana, ipak je postigla cilj da se Novskim najugroženijim porodicama makar malo olakšaju i uljepšaju Uskršnji praznici.

„Odziv je bio vrlo slab jer su se ljudi dosta iscijedili – istrošili, ali ipak skupilo se dovoljno da se pomogne oko 30 porodica. Trebalo je više ali kao što rekoh slab je bio odziv.“ – kaže za naš portal Zorica Drakulić Vidaković.

Ona precizira da se, osim za pomenutih 30 porodica, skupilo hrane ali i finansijskih sredstava za 13 samohranih roditelja u iznosu od oko 650 eura od kojih će svakom samohranom roditelju pomoći sa po 50 eura da bi mogli izmiriti makar neka dugovanja.

Na pitanje šta misli o tome da li su političke stranke koje su u izbornoj kampanji trebale odvojiti veća sredstva za humanitarne akcije umjesto na propagandne spotove, letke, plakate i druge aktivnosti? Naša sagovornica odgovara vrlo jasno:

„Naravno, na to sam apelovala ali jedino se odazvala jedna izborna lista koja je donirala 1000e, tim novcem je takođe pomognuta ranjiva grupa ljudi, bolesna djeca i drugi.“

Uprkos slabom odzivu na ovu akciju, Volonterski centar neće stati. Naprotiv, kako kaže naša sagovornica, nove akcije već se spremaju i zaključuje porukom:

„Kad god smo u prilici da se pomogne tu smo, bez obzira na vjerska, nacionalna i politička opredeljenja. Za nas se svak bitan.“

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još