Herceg Novi na 11. Međunarodnom forumu obrazovanja u Petrogradu

 Herceg Novi na 11. Međunarodnom forumu obrazovanja u Petrogradu

Komitet za obrazovanje Petrograda uputio je poziv Opštini Herceg Novi za učešće na 11. Međunarodnom forumu obrazovanja, koji se od 24. do 26. marta održava u njihovom gradu. Zbog epidemioloških mjera, forum će ove godine biti održan u online izdanju.

Kako je naglasila sekretarka za kulturu i obrazovanje Opštine Herceg Novi, Ana Zambelić Pištalo, akcenat ovogodišnjeg foruma je na cjeloživotnom obrazovanju. U pozivnom pismu je od Sekretarijata za kulturu traženo da u kratkom petominutnom video prilogu prikaže iskustva naše Opštine u tom dijelu. U video prilogu je ukazano na bogatu tradiciju grada kad je školstvo u pitanju, kao i na strateško opredjeljenje  Herceg Novog  da bude značajan i prepoznatljiv obrazovni centar.

-Ovo je prvo učešće Herceg Novog na međunarodnom forumu ovakvog tipa. Nadamo se da će ishod učešća i koraci koje budemo preduzeli otvoriti vrata ka povezivanju i sa drugim obrazovnim centrima, istakla je Zambelić Pištalo.

Svake godine za vrijeme foruma Petrograd postaje obrazovni centar Rusije, mjesto razmjene ideja i efektivne profesionalne interakcije najvećih stručnjaka u oblasti obrazovanja. Forumu prisustvuje  30.000 učesnika, održava se 250 različitih događaja i aktivno ili preko video priloga je prisutno  49 zemalja učesnica.

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još