Herceg Novi i Foča zajednički do mnogih projekata

 Herceg Novi i Foča zajednički do mnogih projekata

Predsjednici opština Herceg Novi i Foča, Stevan Katić i Milan Vukadinović sastali su se danas kako bi razgovarali o povezivanju i saradnji dva grada. Iz Opštine Foča upućena je inicijativa za bratimljenje, sa kojom su se saglasili predstavnici hercegnovske lokalne uprave.

Kako je istaknuto na sastanku, dva grada već godinama sarađuju i postoji obostrana zainteresovanost da taj odnos bude ozvaničen bratimljenjem. Dogovoreno je da će u narednom periodu biti nastavljena komunikacija kako bi bili ostvareni svi formalni preduslovi za potpisivanje sporazuma.

Prepoznata je i mogućnost za saradnju u oblasti zdravstvenog turizma i zapošljavanja, s obzirom na činjenicu da Herceg Novi ima Institut Igalo, a Foča Medicinski fakultet.
Čelnici dvije opštine razgovarali su i o potrebi uređenja putne infrastrukture na pravcima koji povezuju Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu, kao jednom od najvažnijih razvojnih pitanja. Saglasili su se da je ovo tema od obostranog interesa, čije rješavanje na državnom nivou treba inicirati zajedničkim snagama.

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još