Gradonačelnik i predsjednik skupštine čestitali Dan državnosti

 Gradonačelnik i predsjednik skupštine čestitali Dan državnosti

Foto: Portal Novi

Povodom Dana državmosti – 13. jula, predsjednik Opštine i predsjednik skupštine, Stevan Katić i Ivan Otović, uputili su čestitku građanima.

“Ovaj veliki i značajan datum u našoj istoriji predstavlja temelj slobodarske i antifašističke Crne Gore, osnovu na kojoj svi zajedno gradimo građansko demokratsko društvo – ono društvo u kojem će se poštovati prava i slobode svih građana, bez obzira na nacionalnu ili vjersku pripadnost. Crna Gora je dom svih nas i naša je dužnost, zbog predaka i budućih pokoljenja, njegovati sjećanje na pale žrtve i naše heroje, težiti ekonomskom, društvenom i kulturnom napretku i stvarati uslove za bolji život naše djece.

13. jula 1941. godine naši preci podigli su ustanak protiv okupatora i podle ideologije, suprostavljajući se porobljavanju svih jugoslovenskih naroda, među kojima je bio i naš. 13. jula 1878. godine Crna Gora je odlukom Berlinskog kongresa postala nezavisna i međunarodno priznata država.

O kojoj god epohi da govorimo, na svima nama je da ponosno i dostojanstveno njegujemo sjećanje na sve žrtve u borbi za slobodu koju danas uživamo.

Srećan vam 13. jul, Dan državnosti naše zemlje!“ stoji u zajedničkoj čestitki gradonačelnika i predsjednika lokalne skupštine

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još