Glavni arhitekta resornog Ministarstva i rukovodstvo Opštine o budućim velikim projektima u Herceg Novom

 Glavni arhitekta resornog Ministarstva i rukovodstvo Opštine o budućim velikim projektima u Herceg Novom

Glavni arhitekta u Ministarstvu ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, Mirko Žižić, posjetio je Opštinu Herceg Novi, gdje je sa predsjednikom Stevanom Katićem i saradnicima razgovarao na više tema: izgradnje zaobilaznice oko Herceg Novog, izgradnje vodovodne u putne infrastrukture na Luštici, tunela koji bi spajao to poluostrvo i Zeleniku, te izgradnje nove škole u Igalu.

Kako je predsjednik Katić informisao, poluostrvo Luštica u narednom periodu očekuju radovi na vodovodnoj infrastrukturi, koji će se odvijati u dvije faze, kao i izgradnja 9 kilometara putne infrastrukture, za koje je izrađena projektna dokumentacija.

– U sklopu planirane realizacije ovih poslova biće potrebno sarađivati sa nadležnim Ministarstvima, u rješavanju imovinsko-pravnih pitanja, odnosno pitanja raspolaganja pravom korišćenja pojedinih parcela, kao i pitanjima prostorno-planske dokumentacije- saopšteno je iz lokalne uprave.

Nakon sastanka, Glavni arhitekta u Ministarstvu ekologije, prostornog planiranja i urbanizma je zajedno sa potpredsjednicom Opštine, Vesnom Samardžić, sekretarom za prostorno planiranje i izgradnju Vladislavom Velašem i službenicima tog Sekretarijata, obišao moguće lokacije za izgradnju nove škole.

-Na terenu su konstatovali aktuelno stanje i mjere koje bi bilo potrebno preduzeti, u cilju rješavanja višedecenijskog problema nepostojanja škole u Igalu. Ako se Dječije odjeljenje pokaže kao najbolji izbor, učesnici razgovora su saglasni da će projekat biti potrebno voditi kao rekonstrukciju u postojećim gabaritima- navode iz press službe Opštine.

Tokom obilaska je razgovarano i o potencijalnom proširivanju i adaptaciji Fakulteta za primijenjenu fizioterapiju, ukoliko postoji mogućnost za djelovanje, a koji je takođe smješten u prostorijama Instituta.

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još