Evropski tim za Herceg Novi: Grad mora biti centar turizma i kulture

 Evropski tim za Herceg Novi: Grad mora biti centar turizma i kulture

Izvor: DPS

Herceg Novom su potrebne velike promjene i to je jedini način da vratimo stari sjaj našem gradu, poručuju iz Evropskog tima za Herceg Novi.

U saopštenju navode da su potrebne promjene koje će omogućiti svim građanima da žive na način na koji žele i mogu, promjene kojima će se vrjednovati rad i zalaganje svakog pojedinca, i promjene koje će svima donijeti potrebnu stabilnost i fokus na razvoj i budućnost te da takve promjene očekuju građani Herceg Novog.

„Spremni smo da sa svima koji razmišljaju na ovakav način preuzmemo odgovornost za napredak našeg grada. Moramo zbiti redove i okupiti sve kojima je stalo do bržeg ekonomskog, kulturnog i ukupnog razvoja Herceg Novog, sve kojima je stalo do očuvanja dostojanstva i napretka Crne Gore.“ – navode u saopštenju.

Podsjećaju da je naš Herceg Novi nekada bio grad kulture, stvaralaštva, sportista… grad u kome su rado boravili Ivo Andrić, Branko Ćopić, Dušan Kostić, Mihailo Lalić, Stevan Raičković, Zuko Džumhur… grad u kome su stvarali Petar Lubarda, Dado Đurić, Milo Milunović, Bato Pravilović, Aco Prijić, Luka Tomanović-grad koji je bio perjanica turizma, sporta, kulturnih i zabavnih manifestacija.

„Ukoliko dobijemo priliku od vas – građana Herceg Novog, spremni smo da Herceg Novom vratimo stari sjaj. Naš grad mora biti ponovo mjesto okupljanja regionalnih i evropskih kulturnih velikana i centar daljeg razvoja turizma u Crnoj Gori. Evropski tim za Herceg Novi spreman je da na ovim osnovama dalje gradi politiku u našem gradu koja će biti isključivo usmjerena na dalji razvoj i napredak građana.“ – poručuje u saopštenju Evropski tim za Herceg Novi.

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još