„EUROPE Virtual Travel Trade Show“ -Turistička ponuda Crne Gore u Kini

 „EUROPE Virtual Travel Trade Show“ -Turistička ponuda Crne Gore u Kini

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore predstavila je turističku ponudu destinacije na prvom virtuelnom sajmu „EUROPE Virtual Travel Trade Show”, koji je u organizaciji Evropske komisije za putovanja (ETC) održan u Kini.

Putem digitalne platforme iz NTO CG su održali online sastanke sa nekim od najznačajnijih turoperatora sa tržišta Kine, među kojima su: C-trip, jedna od najvećih on-line turističkih agencija OTA, Guangdong Peace International Tourism, Zhejiang Everbright International Travel, HCG Travel Group, Tongcheng Travel, Shanxi China Travel Service, AFFCITS, Zhenxiang Journey (Nanjing) International Travel Agency, Cheer Goi dr.

Kineski turoperatori, iskazali su najviše interesovanja za aktuelne uslove putovanja u Crnu Goru shodno pandemiji COVID-19 i bezbjednost.

Turoperatori su imali priliku da se informišu o zdravstvenim mjerama i protokolima koji se sprovode u crnogorskoj destinaciji.

Predstavnici NTOCG upoznali su učesnike sastanaka sa činjenicom da je Crna Gora nosilac međunarodne oznake za sigurna putovanja „Safe Travels“. Takođe, turoperatorima je predstavljena aktuelna turistička ponuda destinacije sa fokusom na poslovni i luksuzni turizam, a posebno su se interesovali za avio-linije i vizni režim.

Pored sastanaka sa turoperatorima iz Kine, predstavnici NTOCG održali su online sastanak sa predstavnicima renomiranog kineskog turističkog lajfstajl magazina “Macau Luxury Travel” na kojem su razmatrane mogućnosti saradnje na promociji Crne Gore kao turističke destinacije putem ovog uticajnog medija.

Na sajmu je učestvovalo oko 100 predstavnika nacionalnih turističkih organizacija i turističkih agencija sa područja Evrope.

Tokom sajma održan je i virtuelni forum o budućnosti turizma između Evrope i Kine, sa stručnjacima iz industrije sa oba kontinenta. Pored NTOCG, na ovom B2B sajmu, u okviru virtuelnog štanda Crne Gore, učestvovale su i turističke agencije “Fly Montenegro” i “Montenegro Adventures”.

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još