DPS Herceg Novi: Nemarno i bahato ponašanje ministarke Borovinić Bojović

 DPS Herceg Novi: Nemarno i bahato ponašanje ministarke Borovinić Bojović

Bahaćenje nove vlasti se nastavlja svakodnevno. Ako u Vladi i Skupštini svakom novom odlukom ne gaze po Ustavu Crne Gore kao po tepihu, onda se trude da pokažu građanima na svakom koraku koliko za njih ne važi ni jedan jedini zakon u ovoj državi, saopštavaju iz OO DPS Herceg Novi.

– Nakon što su pompezno stigli taksi vozilima na prvu sjednicu novoformirane Vlade, više nikad u njih nijesu ušli, pošto se motori službenih automobila ne gase ni vikendom, što u privatne, što u partijske svrhe. Čak se ne trude ni da se opravdaju građanima, već bahato nastavljaju sa istom praksom iz dana u dan – tvrde iz DPS-a.

Oni dalje navode da razumiju da je ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović zbog alarmantne epidemiološke situacije morala da posjeti Herceg Novi, nakon apela predsjednika Opštine Stevana Katića.

– Međutim, ostaje nejasno kako je ministarka kontrolisala epidemiološku situaciju i rad zdravstvenih službi na samom šetalištu u Herceg Novom, gdje je njen službeni automobil danas bio nepropisno parkiran. Ne može biti govora ni o kakvom sastanku, jer Opština i Dom zdravlja, kao i bolnica Meljine, imaju svoje parkinge ispred samih zgrada, već isključivo o bahatosti i kršenju propisa – tvrde iz hercegnovskog DPS-a.

Borovinić Bojović, kako dalje navode, pravi najobičnije šarade obilascima lokalnih Domova zdravlja, dok broj inficiranih koronavirusom rapidno raste iz dana u dan:

– Što je najžalosnije, raste i broj preminulih građana. Za vrijeme dok ministarka ispija kafe na obali mora, građani Crne Gore se suočavaju sa pooštravanjem mjera na unutrašnjem planu, dok granice države ostaju otvorene za neesencijalna putovanja u trenutku kada je svuda u okruženju potvrđeno prisustvo novih sojeva koronavirusa.

Najjeftinija demagogija, još od onih dolazaka taksijem na prvu sjednicu Vlade, preko najava dolaska vakcina u Crnu Goru i objašnjenja odbijanja donacija, sve do ovog bahaćenja službenim automobilima, najskuplje će koštati građane Crne Gore, koji jedini u regionu danas nemaju ni jednu jedinu vakcinu protiv koronavirusa – zaključuju iz Opštinskog odbora DPS Herceg Novi.

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još