Domu zdravlja Herceg Novi uručena vrijedna donacija od rizorta Portonovi

 Domu zdravlja Herceg Novi uručena vrijedna donacija od rizorta  Portonovi

Dom zdravlja Herceg Novi primio je donaciju u vidu medicinske opreme, nabavljene sredstvima prikupljenim na trodnevnom bazaru humanitarnog karaktera koji je u maju mjesecu održan u Portonovom.

Prezentacijom kulture i tradicije,i zahvaljujući velikodušnosti 52 lokalna vinara, proizvođača slanih i slatkih delicija, zanatlija i malih proizvođače preparata za ljepotu i njegu, ali i zakupcima lokala u Portonovom, prikupljeno je skoro 3,500 eura. Posebno mjesto u ovoj priči ima učešće učenika škola „Dašo Pavičić“ i „Orjenski Bataljon“, čiji su donirani likovni radovi prodavani na Bazaru. Sredstvasu iskorišćena za kupovinu zdravstvene opreme za liječenje kovid pacijenata.

Rašad Alijev, izvršni direktor kompanije Azmont Investments, kazao je da su godinu pandemije obilježili zdravstveni radnici i njihova herojska posvećenost našem zdravlju, te da je ova skromna donacija samo simboličan znak zahvalnosti.“Danas slavimo dva izuzetno važna elementa u našoj zajednici – zdravstvene radnike i duh dobročinstva i zahvalnosti.

Vrijeme korone poziva na društvenu odgovornost, i to svih nas zajedno. Ponosan sam što smo zajedno organizovali jedan ovakav događaj sa plemenitom misijom – da makar malo olakšamo rad zdravstvenim radnicima i pomognemo pacijentima u Herceg Novom, a pritom promovišemo tradiciju i kulturu Herceg Novog, Boke Kotorske i cijele Crne Gore. Ostajući doslijedni našoj misiji saosjećajnosti,odgovornostii efikasnost, dok istovremeno pokrećemo veliki broj ljudi na isto, sa ponosom se identifikujemo sa srcemovog grada i regije“, kazao je Alijev.

“Naš kompletan tim zdravstvenih radnika ulaže velike napore u liječenju pacijenata, posebno oboljelih od korona virusa. Da bi im omogućili još bolju njegu, najmodernija oprema i medicinski uređaji su namprijeko potrebni. Izuzetno smo zahvalni na donaciji i srećništo kompanija Portonovi organizuje događaje koji pokreću cijelu zajednicu na dobročinstvo. Ova donacija će poboljšati kvalitet našeg rada i tretmanpacijenata, pa moramo iskazati zadovoljstvo što imamo prijatelja i susjeda kao što je Portonovi“, saopšteno je iz uprave Doma zdravlja.

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još