Dom zdravlja Herceg Novi- porast broja inficiranih koji se liječe kod kuće

 Dom zdravlja Herceg Novi- porast  broja inficiranih koji se liječe kod kuće

Foto: Portal Novi

Herceg Novi bilježi porast obolijevanja od kovida pa je to povećalo potrebu angažovanja patronažne službe i izabranih timova ljekara te zdravstvene ustanove za obilazak istih pa apeluju na sugrađane da smanje dolaske u zgradu i sve terapije obezbjeđuju telefonom.

-Nasušna potreba je za održanjem patronažne službe Doma zdravlja I to nalaže vanredne korake kako bi naši izabrani timovi mogli potpunije ispratiti zdravstveno stanje oboljelih od COVID upale pluća. Pacijente koji se liječe kod kuće povremeno će obići ljekar JZU Doma zdravlja- naglašava  v.d direktora Doma zdravlja dr Goran Komar.

Iz ove ustanove mole za razumjevanje pacijente koji u ovom periodu ostvaruju redovne usluge u JZU Domu zdravlja, jer će te redovne usluge, kako kažu, sporije ostvarivati. Porast broja oboljelih  koji se liječe kod kuće digtira ovakve korake.

– Molimo pacijente da svoje terapije – recepture poručuju telefonski  i da na najmanju moguću mjeru  smanje dolaske u zgradu JZU Doma zdravlja Herceg Novi. Neophodno je da stariji  i ugroženi dolaze što manje-ističe dr Komar.

JZU Dom zdravlja Herceg Novi apeluje na gradjane da se strogo pridržavaju mjera za suzbijanje COVID epidemije, jer se samo na taj način ona može suzbiti.

– Uvjereni smo da smo kao zajednica dorasli situaciji i da ćemo na ovaj način postići brze rezultate za dio godine koji je pred nama, pa i ljetnju turističku sezonu dočekati kako dolikuje primorskom turističkom mjestu- poručuju iz kabineta Doma zdravlja.

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još