Do ljeta javna garaža i mješoviti centar u Herceg Novom

 Do ljeta javna garaža i mješoviti centar u Herceg Novom

Prva podzemna javna garaža i mješoviti centar u Herceg Novom, ispred zgrade Opštine, biće gotovi do početka ljetnje turističke sezone s obzirom da su u toku završni radovi, kazao je za Mediabiro predsjednik Opštine, Stevan Katić.

Kako je podsjetio, planirano je da se u tom objektu u samom centru grada, napravi 200 parking mjesta.

„Dobićemo novi trg i plato koji će biti novo mjesto okupljanja i Novljana i naših gostiju. Mislim da ćemo ovim projektom umnogome riješiti nedostatak parking mjesta sa kojim se Herceg Novi već godinama suočava. To će da bude moderan, reprezentativan objekat koji se gradi u Herceg Novom poslije dužeg vremena i mislim da će da bude na ponos svih Novljana”, poručio je predsjednik Opštine.

Riječ je o jednoj od većih investicija u posljednjih 30 godina.

Problem nedostatka parkinga uočen je odavno, posebno u dijelu samog grada, odnosno dijela gdje najveći broj ljudi dolazi i komunicira:

“Zbog toga smo se odlučili prije malo više od godinu da uđemo u tu kapitalnu investiciju vrijednu blizu četiri miliona eura”, podsjetio je on.

Izgradnja javne garaže sa trgom počela je 18. marta prošle godine. Radove izvodi kotorska Briv construction, nadzor je povjeren firmi Ing invest. Projekat je uradio Građevinski fakultet iz Podgorice.

Prvobitni rok bio je 9 mjeseci od uvođenja izvođača u posao, ali je taj rok probijen. Vrijednost radova je 3,2 miliona eura

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još