Danijela Đurović podnijela ostavku na mjesto predsjednice OO SNP Herceg Novi

 Danijela Đurović podnijela ostavku na mjesto predsjednice OO SNP Herceg Novi

Foto: SNP CG

Potpredsjednica Socijalističke narodne partije Danijela Đurović neće više bit predsjednica Opštinskog odbora SNP Herceg Novi, zbog odluke rukovodstva partije da nema preklapanja funkcija, saopšteno je iz te partije.

Izvršni i Opštinski odbora SNP sastao se sinoć u Herceg Novom i na sjednicama kojima su prisustvovali predsjednik SNP Vladimir Joković, potpredsjednik Dragoslav Šćekić i sekretar IO GO Dragan Vukić, sprovedena je odluka rukovodstva.

“U tom smislu, Danijela Đurović, potpredsjednica SNP CG, je podnijela ostavku na mjesto predsjednice OO SNP Herceg Novi”, kazali su iz te partije.

Đurovićeva se zahvalila na dosadašnjoj saradnji članovima opštinskog odbora i najavila veće zalaganje za Herceg Novi sa pozicije poslanice i potpredsjednice partije.

“Ovim potezom SNP CG je napravila još jedan korak u pravcu reforme i podmlađivanja partije, a ovom prilikom su najavljena i nova učlanjenja i vraćanje starih članova SNP-a. Do održavanja nove izborne konferencije OO SNP Herceg Novi, odborom će upravljati potpredsjednici Milan Jančić, Vesna Samardžić, Milica Kostić, Vaso Porobić i Milosav Mišo Dabović”, navodi se u saopštenju.

Na odboru je razmatrana i aktuelna politička situacija.

Saopšteno je da je ostvaren je ključni cilj SNP-a i nakon 23 godine smijenjen je DPS režim.

“U tom smislu, jedan od prioriteta SNP CG je potpuno razvlašćivanje i demontiranje DPS-a i što skorija profesionalizacija i unapređenje rada institucija sistema. SNP ima značajnu ulogu u vlasti i unapređenju ukupnog društvenog ambijenta za sve građane”, saopšteno je nakon sastanka.

U fokusu je bilo i spunjavanje kriterijuma iz poglavlja 23 i 24, odnosno izgradnja pravne države i borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, kao i poglavlje 27 koje se odnosi na životnu sredinu.

Kako se navodi u saopštenju, govoreno je i o ekonomskom razvoju Crne Gore i otvaranju novih radnih mjesta kako bi se poboljšao životni standard naših građana.

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još