Dan hrvatskog naroda u Crnoj Gori

 Dan hrvatskog naroda u Crnoj Gori

Foto: CDM

Hrvatsko nacionalno  vijeće Crne Gore upućuje srdačne čestitke svim pripadnicama i pripadnicima hrvatskoga naroda u Crnoj Gori  povodom Dana nacionalnog praznika  hrvatskoga naroda u Crnoj Gori.

„ S obzirom da se ove godine prvi puta obilježava ovaj veliki dan za Hrvate u Crnoj Gori, ovo je prilika da se prisjetimo svih zajedničkih dostignuća u izgradnji samostalne i građanske Crne Gore te očuvanju vrijednosti multikulturalizma našeg društva, čemu su Hrvati u Crnoj Gori  dali svoj nemjerljiv doprinos- navodi u čestitki  predsjednik Hrvatskoga nacionalnog vijeća Crne Gore, Zvonimir Deković.

Kako navodi, u skladu sa Zakonom o izboru, upotrebi i javnom isticanju nacionalnih simbola, a povodom nacionalnog praznika hrvatskoga naroda u Crnoj Gori, 11.januara istaknute su zastave Crne Gore i hrvatskoga naroda u Crnoj Gori na pročelju Doma kulture ,, Josip Marković ” u Donjoj Lastvi, gdje se nalazi sjedište Hrvatskoga nacionalnog vijeća Crne Gore, a  danas je na zgradama Opšt ina Tivat  i Kotor istaknuta i zastava hrvatskoga naroda u Crnoj Gori.Deković podsjeća da je 14. februara prošle godine utvrđen 13. januar kao Dan nacionalnog praznika pripadnika hrvatskoga naroda u Crnoj Gori, odnosno prenosa moći svetog Tripuna u Kotor, poznatom kao Karike. Ovim povodom u Kabinetu predsjednika opštine Tivat  upriličen je susret čelnika Opštine Tivat sa predstavnicima Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore Zvonimirom Dekovićem, Adrijanom Vuksanovićem i Ilijom Janovićem.

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još