Crveni krst-svakodnevnim akcijama do brojnih korisnika

 Crveni krst-svakodnevnim akcijama do brojnih korisnika

Opštinska organizacija Crvenog krsta Herceg Novi ovu godinu završava sa brojnim aktivnostima. Svakodnevno, od pandemije korone od marta 2020. godine sekretarka sa volonterima bila je na raspolaganju građanima.

-Pristizala je pomoć od republičkog Crvenog krsta i privrednika. Nije bilo te prepreke koja nas je mogla poremetiti da ne obavimo svoj humani zadatak“, rekla je za naš portal sekretarka OO Crvenog krsta Herceg Novi, Mira Krsmanović.

Foto:portalnovi.me

Humanu misiju nastavljaju i zadnjih dana decembra. Staru godinu ispraćaju obilaskom nekoliko institucija i podjelom paketa socio ugroženim porodicama.

-Podijelili smo 8 higijenskih paketa i 8 pakovanja pelena korisnicima Dnevnog centra i djeci sa smetnjama u razvoju koja koriste usluge Dnevnog centra u Dječijem domu „Mladost“ u Bijeloj. To je donacija Crvenog krsta Crne Gore a sastoji se u bebi paketima i pelenama. Za Dnenvi centar u Igalu izdvojeno je 12 higijenskih paketa i 12 pakovanja pelena“, istakla je Krsmanović naglašavajući da će početkom sedmice podijeliti 60 higijenskih paketa Romima na osnovu spiska Nevladine organizacije „Mladi Romi“ koja vodi evidenciju o socijalnoj karti njihove populacije.

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još