Centar bezbjednosti Herceg Novi -Krivične prijave protiv šest lica zbog nepoštovanja zdravstvenih mjera

 Centar bezbjednosti Herceg Novi -Krivične prijave protiv šest lica zbog nepoštovanja zdravstvenih mjera

Foto:portalnovi.me

Da li su protekla dva mjeseca građani  Herceg Novog kršili mjere donešene od strane Ministarstva zdravlja u cilju suzbijanja širenja opasne zarazne bolesti za Portal Novi odgovara  Miroljub Leovac rukovodilac Jedinice za analitiku KOP I evidencije Centra bezbjednosti Herceg Novi.

Foto:portalnovi.me

U koliko su navrata, tokom posljednja dva mjeseca, službenici novske policije reagovali zbog nepoštovanja mjera Nacionalnog kordinacionog tijela za borbu protiv zaraznih bolesti? Koje su se mjere najviše kršile i da li su nesavjesni građani sankcionisani?

Policijski službenici Centra bezbjednosti Herceg Novi, Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom podnijeli su četiri krivične prijave protiv šest lica, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično dijelo Nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Foto:portalnovi.me

Kada je u pitanju struktura krivičnih dijela, odnosno najzastupljenija krivina dijela u vezi kršenja mjera koje su donešene u cilju suzbijanja širenja opasne zarazne bolesti, u pomenutom periodu najzastupljenije kršenje naredbe koja se odnosi na zabranu izlaska iz objekta stanovanja u propisanom vremenu, zbog čega su, nadležnom državnom tužilaštvu podnešene tri krivične prijave protiv tri lica.

Poštuje li se  zabrana međugradskog prevoza tokom vikenda?

Kada je u pitanju naredba kojom se zabranjuje međugradski saobraćaj u propisanom vremenu, policijski službenici Centra bezbjednosti Herceg Novi su, zbog kršenja navedene naredbe Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom podnijeli krivične prijave protiv dva lica, na osnovu čega se može zaključiti da se zabrana međugradskog saobraćaja u propisanom vremenu u velikoj mjeri poštuje od strane građana.

Foto:portalnovi.me

Da li je bilo prijava organizovanja  žurki u ugostiteljskim objektima i da li ste po takvim pitanjima reagovali i na koji način se sankcionišu osobe koje se ovako ponašaju?

Policijskim službenicima Centra bezbjednosti Herceg Novi nije prijavljivano organizovanje privatnih i javnih zabava u ugostiteljskim objektima, a takođe organizovanje ovakvih proslava nije registrovano od strane policijskih službenika koji u saradnji sa komunalnom policijom sprovode aktivnosti kontrole rada ugostiteljskih objekata.

Situacija u vezi sa pandemijom korona virusa je jako složena i sigurno da nije lako sve držati pod kontrolom. Ima li kod Vas inficiranih i postižete li da uspostavite red.

Što se tiče Vašg interesovanja u vezi inficiranih službenika koronavirisom, u Centru bezbjednosti Herceg Novi, do sada je tri službenika zaraženo infekcijom novog koronavirusa, Covid-19 i isti se uspješno oporavljaju.

Centar bezbjednosti Heceg Novi, je u skladu sa prijetećom opasnosti širenja opasne zarazne bolesti izazvane koronavirusom, preduzeo mjere iz svoje nadležnosti na planiranju aktivnosti u cilju nesmetanog sprovodjenja, svih mjera i radnji koje se odnose, kako na suzbijanje kriminaliteta i održavanje javnog reda i mira, tako i na kontrolu poštovanja mjera koje su donešene u cilju suzbijanja širenja korona virusa.

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još