CB Herceg Novi:Rasvijetlili šest imovinskih delikata

 CB Herceg Novi:Rasvijetlili šest imovinskih delikata

Službenici Centra bezbjednosti Herceg Novi su sprovedenim aktivnostima koji se odnose na bezbjednije odvijanje ljetnje turističke sezone u toku juna i jula rasvijetlili šest imovinskih delikata čija materijalna vrijednost otuđenih stvari iznosi 4,000 eura i za ova djela odgovaraće osam osoba.

U odnosu na krvne delikte rasvijetljeno je ubistvo u pokušaju koje je izvršeno u junu upotrebom noža a slobode je lišeno jedno lice, dok su za nasilnično ponašanje u sticaju sa krivičnim djelom teška tjelesna povreda procesuirane dvije osobe, saopšteno je iz Uprave policije.

U ovom periodu policija je izvršila više pretresa na području Herceg Novog i pronađeno je vatreno oružje i municija kod dvije osobe protiv kojih su nadležnom tužilšatvu podnijete krivične prijave.

Takođe, hercegnovska policija je kontrolisala ugostiteljske objekte radi suzbijanja točenja alkohola maloljetnim licima. Imajući u vidu pojačan priliv gostiju na svakodnevnom nivou obavljeno je nekoliko akcija suzbijanja prosjačenja.

Radi održavanja stabilnog javnog reda i mira obavljena je kontrola i pregled većeg broja lica, mini blokade saobraćajnica i pregledi vozila kao i kontrole plovila na moru.

Službenici Centra bezbjednosti Herceg Novi su zbog izvršenih pet krivičnih djela nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici lišili slobode jedno lice, a protiv četiri podnijeli krivčne prijave. Zbog izvršenog prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u porodici lišeno je slobode osam osoba.

U sklopu aktivnosti koje su sprovodili službenici ovog centra tokom navedenog perioda podnešene su dvije krivične prijave u odnosu na zloupotrebu droga, pet prekršajnih prijava za zloupotrebu droga, za koje je procesuirano šest lica. Ovom prilikom pronađena je opojna droga marihuana, hašiš i sintetička droga.

Sa stanovišta bezbjednosti saobraćaja tokom navedenog perioda zbog vožnje pod uticajem alkohola zatečeno je 75 lica od čega je 25 lica lišeno slobode, dok je protiv 50 lica podnijeta prekršajna prijava u redovnom postupku.

Službenici Centra bezbjednosti će i u narednom periodu svoje aktivnosti nastaviti kontinuirano radi održavanja stabilnog javnog red i mira, otkrivanju i suzbijanju svih pojavnih oblika kriminaliteta, kako bi bezbjednosna situacija bila na zadovoljavajućem nivou na korist svih građana koji borave u ovom gradu, zaključuje se na kraju saopštenja.

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još