Borovinić Bojović: Uskoro strategija u borbi protiv koronavirusa zasnovana na stručnim a ne političkim mjerilima

 Borovinić Bojović: Uskoro strategija u borbi protiv koronavirusa zasnovana na stručnim a ne političkim mjerilima

Screenshot, RTCG

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović pozvala je građana da se pridržavaju obaveznog protokola u cilju sprečavanja širenja koronavirusa. Ona je navela i da će Ministarstvo zdravlja u najskorije vrijeme i formalno definisati strategiju borbe protiv pandemije COVID19 koja će biti zasnovana na stručnim mjerilima.

Screenshot, RTCG

‘Zbog ozbiljnosti aktuelne epidemiološke situacije, pozivam uvažene građane Crne Gore da zajednički ispoštujemo obavezan protokol nošenja maski, držanja distance i izbjegavanja bilo kakvih okupljanja, u cilju očuvanja sopstvenog, kao i zdravlja svih građana“, navela je Borovinić Bojović u objavi na Tviteru.

Dodaje da će njen resor uskoro donijeti strategiju u borbi protiv širenja zaraze a koja će, kako navodi, utemeljena u zakonu.

“Ministarstvo zdravlja će u najskorije vrijeme i formalno definisati strategiju borbe protiv pandemije COVID19, koja će biti zakonski utemeljena, zasnovana isključivo na stručnim, a ne političkim i selektivnim mjerilima, uvažavajući pritom Ustavom zagarantovana prava građana“, poručila je ministarka.

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još