Bijela: Dječiji dom bez korona virusa

 Bijela: Dječiji dom bez korona virusa

Foto: kodex.me

U Dječijem domu „Mladost“ u Bijeloj, nije bilo zaraženih štićenika korona virusom tokom drugog talasa. – Izjavio je rukovodilac službe vaspitnih potreba štićenika Doma Drago Samardžić za RTCG. On je kazao da je pandemija djeci otežala život, a da su saradnici zapostavili svoje porodice kako bi sačuvali zdravlje štićenika, ali trud se isplatio.

“U proteklih devet mjeseci naši štićenici su naučili da žive po preporukama struke. Za sve aktivnosti konsultujemo epidemiološku službu i Institut za javno zdravlje. Rezultat teškog i napornog rada je to da tokom drugog talasa virusa korona nemamo zaraženih štićenika”, kazao je on za Jutarnji program RTCG. Dodaje da zaštitnu opremu kupuju a imali su i donacije pojedinaca i organizacija.

Pandemija je mladima u domu umnogome otežala život. Zabranjene su posjete, ne mogu da idu na treninge, manje se druže sa vršnjacima. Školske aktivnosti provode kao mnogi njihovi vršnjaci. Predškolci idu u vrtić, učenici do šestog razreda idu u školu, ostali prate nastavu onlajn. – kazao je Samardžić.

Samardžić dodaje da neće biti druženja sa djecom I posjeta kao prošlih godina, kako bi se sačuvalo zdravlje. ali prijatelji Doma već prigodnim poklonima žele da uljepšaju praznike djeci.

U svim organizacionim jedinicama Doma u Bijeloj trenutno je smješteno 93 štićenika.

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još