Besplatno PCR testiranje za sve turiste kojima je to potrebno za povratak u matičnu zemlju

 Besplatno PCR testiranje za sve turiste kojima je to potrebno za povratak u matičnu zemlju

Vlada Crne Gore omogućila je besplatno PCR testiranje za sve turiste kojima je to potrebno za povratak u matičnu zemlju čime su ujedno olakšali boravak turista u Crnoj Gori, saopšteno je iz Ministarstva ekonomskog razvoja.

Kako navode, testiranje je moguće organizovati za turiste koji imaju dokaz plaćene boravišne takse u nekom od hotela ili registrovanom privatnom smještaju na području Crne Gore.

“Radi efikasnosti, zakazivanje testiranja obavlja se tako što kontakt osoba iz hotela ili privatnog smještaja najmanje 72h prije povratka turiste u svoju zemlju, pozove Higijensko epidemiološku službu lokalnog Doma zdravlja na području čije opštine je prijavio smještaj, kako bi rezervisao testiranje, pri čemu je turista kome je ugovoreno testiranje dužan da u dogovorenom terminu dođe i obavi testiranje”, objasnili su u Ministarstvu.

Oni su apelovali na sve hotelijere i vlasnike privatnog smještaja da ulože dodatan napor i preuzmu obavezu registracije i zakazivanja PCR testa za goste, te obezbijede da turista dođe na zakazano mjesto čime će se ispoštovati procedura a turistima omogućiti što ugodniji odmor u Crnoj Gori.

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još