Azil za pse Dizdarica – druga šansa za četiri šape

 Azil za pse Dizdarica – druga šansa za četiri šape

Foto: Facebook Azil za napuštene pse Herceg Novi „volonteri“

Nedavno je provedena akcija udomljavanja pasa iz Azila na Dizdarici koja je naišla na sjajan prijem kod Novljana. Novi dom dobilo je tada 9 pasa a u azilu ih je trenutno još 15-ak spremnih za usvajanje.

Foto: Facebook Azil za napustene pse – Herceg Novi “volonteri“

Kako nam je rekao Vasilije Seferović, v.d. Izvršnog direktora, Hranu za pse kupuju, a imaju i povremene donacije. Finansijski troškovi azila variraju i zavise od doba godine i broja pasa, ali su mjesečno vrlo visoki. Prosječno se izdvaja oko 600,00 eura samo za hranu dok su ostali troškovi oko 1000,00 eura plus zarade 3 radnika, veterinara i upravnika.

Kako pas nije igračka, zanimalo nas je i da li se provodi edukacija sa vlasnicima koji udome psa. Seferović kaže da je edukacija neophodna a u azilu su spremni da pomognu savjetima i sugestijama svim zainteresovanima kao i onima koji su već udomili ljubimca.

Svi psi koji se udomljavaju moraju biti čipovani i vakcinisani protiv bjesnila a ugovorom koji se potpisuje prilikom udomljavanja, preciziraju se prava i obaveze Azila i udomitelja. – zaključuje naš sagovornik.

Foto: Azil za napustene pse – Herceg Novi “volonteri“
Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još