ASK kontrolisala kompletnu dokumentaciju Opštine

 ASK kontrolisala kompletnu dokumentaciju Opštine

Službenici Agencije za spječavanje korupcije su u Srednjoj mješovitoj školi „Ivan Goran Kovačić“ i vrtiću „Naša radost“ kontrolisali kompletnu dokumentaciju koja se odnosi na zapošljavanje i angažovanje osoba. U Opštini Herceg Novi su, pored toga, kontrolisali i analitičke kartice, jednokratne novčane pomoći i ukupna materijalna davanja iz socijalne zaštite, u periodu od 10. marta.

Kako je saopšteno iz ASK-a, to je dio plana kontrole i nadzora za izbornu kampanju za izbor odbornika, koji će u Heceg Novom biti održan 9. maja.

Zapisnici kontrole biće dostupni na internet stranici Agencije.

Navode da su organi vlasti, kojih na području ove opštine ima 47, dužni da redovno dostavljaju zakonom propisane izvještaje i dokumentaciju.

Transparentna i odgovorna upotreba javnih resursa u izbornoj kampanji za predstojeće lokalne izbore u Herceg Novom predstavlja jedan od ključnih preduslova u nadogradnji ambijenta povjerenja u izborni process, naglašavaju iz ASK-a.

Zato je, kako je saopšteno, Agencija za sprječavanje korupcije “privržena kontinuiranom i sistematskom obavljanju poslova iz svoje nadležnosti u kontroli i nadzoru kampanje“.

Cilj prikupljanja dokumentacije i njenog stavljanja na uvid javnosti je suštinsko kontrolisanje upotrebe javnih resursa.

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još