Asfaltiranje ul. Mića Vavića ispod semafora na Toploj

 Asfaltiranje ul. Mića Vavića ispod semafora na Toploj

Foto: Opština HN

Kako je iz lokalne uprave najavljeno još ranije, u ulici Mića Vavića ispod semafora počeli su radovi na asfaltiranju kolovoza i parkinga, a tokom narednih dana otpočeće i radovi na adaptaciji trotoara u toj ulici. Nakon završetka radova, parking mjesta neće biti pod režimom naplate, potvrdio je potpredsjednik Opštine Herceg Novi, Miloš Konjević.

Iako je rok za završetak radova mjesec, oni će biti gotovi za sedmicu najviše. Vrijednost ovih radova iznosi 30 hiljada eura, a izvodi ih kompanija „Fidas“. Takođe, narednih dana će otpočeti i radovi na adaptaciji trotoara u ulici Mića Vavića, a izvešće ih kompanija „Asfalt-beton gradnja“. Vrijednost ovih radova iznosi 23 hiljade eura.

Potpredsjednik Konjević je istakao da je lokalna uprava još ranije najavila da će Topla biti veliko gradilište, podsjetivši na već izvedene radove na adaptaciji trotoara u jednom dijelu naselja, asfaltiran put oko škole, uređenje staze od škole prema semaforima, ali i na brojne infrastrukturne radove u tom naselju.

On se osvrnuo i na završene radove na rekonstrukciji topaljskog stepeništa, kod kojih se pojavio problem sa odlivanjem atmosferskih voda. Taj problem biće riješen u narednih 7 dana, potvrdio je Konjević.

-Završeni su radovi na betoniranju 450 metara puta koji povezuje Toplu sa Modrom pločom, kraju se privode i radovi na asfaltiranju dionice Trebesinske ulice i dva njena kraka na Toploj 3, a prije toga je završen i kanalizacioni kolektor za porodice koje žive u neposrednoj blizni. Nastavljamo da ulažemo i sređujemo naš grad, iako sa teškom finansijskom situacijom, poručio je Konjević i dodao da lokalna uprava ima planove kako da u narednom periodu sa garažama obezbijedi više parking mjesta u jednom od najvećih naselja Herceg Novog.

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još