Asfaltiranje 300 metara Trebesinske ulice

 Asfaltiranje 300 metara Trebesinske ulice

Dionica Trebesinske ulice na Toploj 3, u dužini od oko 300 metara, biće sanirana i asfaltirana tokom narednih nekoliko dana. Radi se o ruiniranom lokalnom putu na čiju su potrebu za sanacijom mještani dugo ukazivali. Podsjetićemo, potpredsjednik Opštine Miloš Konjević je još ranije sa mještanima obišao ovu dionicu, dok je današnji početak radova obišao Savjetnik predsjednika, Jovan Subotić.

Radove na sanaciji i asfaltiranju ove ulice i bočnih krakova izvodi kompanija „Fortis mont“, a vrijednost radova iznosi oko 28 hiljada eura.

Kako je kazao Subotić, u realizaciju ovih radova uključeni su i građani, odnosno mještani koji žive u neposrednoj blizini. Uz njihovu samoorganizaciju i doprinos radovima, dinamika radova će biti i više nego na zadovoljavajućem nivou.

-Ovi radovi predstavljaju nastavak strateškog opredjeljenja lokalne samouprave da saniramo lokalne puteve, kako u gradskom, tako i u prigradskom i ruralnom dijelu. Upravo na ovoj dionici je prije nekoliko mjeseci završen i kanalizacioni kolektor za porodice koje žive u neposrednoj blizini. To je nešto što svi u 21. vijeku treba da imamo, ali na žalost, svjedoci smo da u Herceg Novom u pojedinim naseljima to nije bio slučaj, kazao je Subotić prilikom današnjeg obilaska terena.

On je podsjetio i da je prethodnih dana završeno betoniranje 450 metara dionice Topla 3-Modra ploča, uskoro slijede radovi na asfaltiranju puta 29. decembra, a u nedjelju počinju i radovi na asfaltiranju dionice Njegoševa-ulica Save Kovačevića, u dužini od nešto preko 700 metara.

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još