Apelacioni sud odbio žalbu za reorganizaciju Vektra Montenegro

 Apelacioni sud odbio žalbu za reorganizaciju Vektra Montenegro

Apelacioni sud odbilo je žalbu biznismena Dragana Brkovića na odluku Privrednog suda, kojom je kao neosnovan odbijen njegov zahtjev za produženje roka za izradu plana reorganizacije za Vektru Montenegro, kupca bivšeg hercegnovskog HTP Boka.

Brković je u žalbi naveo da sudija Privrednog suda Zoran Ašanin, nije imao u vidu da plan mora sadržati detaljnu listu povjerilaca, koja bi, prema zakonu, trebalo da bude usvojena na ispitnom ročištu, piše Pobjeda.

Sud nije prihvatio podnesak NLB Interfinansa o odustajanju od žalbe, jer se Brković i dalje vodi kao izvršni direktor Vektre Montenegro u CRPS-u.

Brkovićev zahtjev za produženje roka za predaju plana reorganizacije bio je jedan od razloga zbog kojeg se stečajni upravnik Radojica Grba žalio na odluku sudije Ašanina o bankrotu u toj kompaniji.

Stečaj koji je u Vektri otvoren 15. januara nedavno je potvrdio i Apelacioni sud. Prijavljeno je više od 284 miliona EUR potraživanja, od kojih je Grba osporio 77,6 miliona. U prvom isplatnom redu priznato je 635 hiljada EUR, a u trećem 35,5 miliona. Ostalo potražuju razlučni povjerioci NLB Interfinans, Uprava prihoda, OTP i Crnogorska komercijalna banka, prenosi Pobjeda.

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još