Apel Uprave policije: Svi učesnici u saobraćaju da budu obazrivi

 Apel Uprave policije: Svi učesnici u saobraćaju da budu obazrivi

Foto:kodex.me

U proteklih nekoliko dana, na saobraćajnicama u više gradova, u užim gradskim jezgrima dogodilo se više saobraćajnih nezgoda u kojima su učestvovali pješaci. Ono što posebno zabrinjava je da su u ovim nezgodama, povrede zadobili uglavnom maloljetna lica ili djeca, dok je nažalost od zadobijenih povreda u nezgodi kao pješak peminula jedna maloljetna osoba.

Uprava policije apelovala je na vozače da obavezno poštovanje saobraćajnih propisa.

“Posebnu pažnju i oprez neophodna je kada upravljaju vozilima u blizini obilježenih pješačkih prelaza i djelova saobraćajnica na kojima je realno očekivati povećano kretanje pješaka, naročito djece ( raskrsnice, u blizini parkova, sportskih terena, igraonica i slično )”, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Takođe, apeluju na roditelje, da djecu ne puštaju u saobraćaj bez nadzora starije osobe, te da im skrenu pažnju, da se ne kreću van obilježenih pješačkih prelaza ili frekventnim saobraćajnicama, da koriste trotoarske površine i ulicu prolaze posebno pažljivo, bez žurbe, poštujući semaforsku svjetlosnu signalizaciju.

Službenici Uprave policije će kroz pojačane aktivnosti i prisustvo na kritičnim raskrsnicama i gradskim saobraćajnicama nastojati da preventivnim ali i represivnim aktivnostima, u skladu sa zakonom, u mjeri mogućeg doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda, posebno onih u kojima učestvuju pješaci.

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još