Apel koordinacionog tijela za pripremu i praćenje turističke sezone: Odazovite se imunizaciji i poštujte mjere

 Apel koordinacionog tijela za pripremu i praćenje turističke sezone: Odazovite se imunizaciji i poštujte mjere

Koordinaciono tjelo za pripremu i praćenje turističke sezone je na svom redovnom sastanku razmatralo aktuelnu problematiku u gradu, te donijelo niz zaključaka u cilju unaprijeđenja turističke ponude grada, kako u pogledu komunalnih djelatnosti, regulisanja javnog reda i mira, bezbjednosti u saobraćaju, tako i primarne zdravstvene zaštite naših sugrađana i turista.

Kao jedan od glavnih zaključaka je upućivanje javnog apela na poštovanje epidemioloških mjera propisanih u cilju suzbijanja COVID-19 virusa. Navedeno se odnosi na sve privrednike, posebno na pružaoce ugostiteljskih usluga. U tom smislu, sprovodiće se kontinuirane i stroge kontrole, u saradnji sa Upravom za inspekcijske poslove.

Takođe, apeluje se na sve sugrađane, a posebno na mlade ljude da se odazovu procesu imunizacije i na taj način pokažu društvenu odgovornost. Podsjećamo da, shodno epidemiološkim mjerama, koncertima i muzičkim festivalima mogu prisustvovati isključivo lica sa potvrdom o vakcinisanju ili negativnim rezultaom PCR testa koji nije stariji od 72 sata, brzog antigenskog testa na novi koronavirus (SARS-CoV-2) –BAT koji nije stariji od 48h, ili pozitivnog rezultata PCR testa koji je stariji od 14 i nije stariji od 90 dana, ili pozitivnog rezultata serološkog testa – antitijela klase IgG, koji nije stariji od 90 dana, što će se posebno kontrolisati, a sve u cilju održavanja stabilne epidemiološke situacije.

Takođe, Koordinaciono tijelo podsjeća da je uživo izvođenje muzičkih programa dozvoljeno do 00:00 i da će se strogo kontrolisati, kao i nivo buke za koju postoje brojne primjedbe posljednjih nekoliko dana od strane mještana i gostiju našeg grada.

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još