Akcija MUP-a i VDT-a: Uhapšena 2 službenika policije i jedan građanin iz Herceg Novog

 Akcija MUP-a i VDT-a: Uhapšena 2 službenika policije i jedan građanin iz Herceg Novog

U akciji odjeljenja za unutrašnju kontrolu policije MUP-a i državnim tužiocem Višeg državnog tužilaštva u Podgorici uhapšeno je osam policijskih službenika i tri građanina koji su, nakon toga, privedeni postupajućem državnom tužiocu.

Kakjo je saopšteno iz MUP-a, operativna akcija je sprovođena u prethodnom višemjesečnom periodu i bila usmjerena na otkrivanje nezakonitog postupanja policijskih službenika u vršenju policijskih poslova i primjeni policijskih ovlašćenja.

Uhapšeni su policijski službenici G.Z., S.M., M.LJ. i O.M. (CB Nikšić), policijski službenici T.L. i B.V. (OB Herceg Novi), policijski službenik P.I. (OB Kotor), policijski službenik – pripravnik D.N. (OB Budva), te građani Đ.N., M.Z. iz Nikšića i B.V. iz Herceg Novog.

Na osnovu utvrđenih činjenica i dokaza koji su ukazivali na nezakonito postupanje policijskih službenika, Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije je VDT-u Podgorica podnijelo Izvještaj – krivičnu prijavu protiv 10 policijskih službenika, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili više krivičnih djela primanje mita iz čl.423 Krivičnog zakonika Crne Gore, zloupotreba službenog položaja iz čl.416 Krivičnog zakonika Crne Gore i nedzvoljeni prelazak državne granice i krijumčarenje ljudi iz čl.405 Krivičnog zakonika Crne Gore, kao i protiv 5 građana (3 crnogorska i 2 strana državljanina), zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivična djela davanje mita iz čl.424 Krivičnog zakonika Crne Gore i podstrekavanje na izvršenje krivičnog djela primanje mita iz čl.423 Krivičnog zakonika Crne Gore. 

Avatar

Portal Herceg Novi

Pročitajte još